O nama – Tralaland Skip to main content

Postanite deo našeg bajkovitog sveta!

Upis traje tokom cele godine!

Upišite vaše dete

Lokacija

Glavni objekat koji je namenjen za obavljanje vaspitno obrazovnog rada sagrađen je 1990. godine. Imamo osam soba koje su planirane za grupni boravak dece od jedne godine do polaska u školu, distributivnu kuhinju, toalete za decu i toalet za osoblje, sobu za izolaciju, kancelarije za upravnike i osoblje, magacin i podrum. Osnovni oblik rada u Ustanovi je celodnevni boravak dece od jedne godine do polaska u školu, organizovan svakog radnog dana od 07:00 do 17:00 sati. Objekat je verifikovan rešenjem Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine, što između ostalog omogućava upis uz subvencije grada Novog Sada.
Ustanova se nalazi u blizini centra grada, na izuzetno povoljnom i pristupačnom mestu. U neposrednoj blizini nalaze se Futoški park i kulturni centar dvorac Eđšeg. Sama Ustanova poseduje prostrano dvorište, koje omogućava deci bezbednu igru i svakodnevni boravak na vazduhu.

Prostor

Prostor za boravak dece je organizovan prema prostornim celinama. Ovako organizovan prostor pruža deci mogućnost da istražuju, da stiču znanja, sarađuju sa drugima, upoznaju svet oko sebe, da se kreću i igraju. Prostorne celine u radnim sobama su : senzorna , prostorna celina, literalna prostorna celina, kinetička prostorna celina, prostorna celina za vizuelnu umetnost, prostorna celina za skrivanje i osamljivanje.

Prostor je opremljen fleksibilnom, funkcionalnom i udobnom opremom za decu i odrasle, strukturisan tako da u njemu postoje različite prostorne celine koje imaju svoju namenu. Povezan je i integrisan – različiti delovi prostora i prostorne celine su međusobno povezani, prostor se koristi integrisano i multifunkcionalno.

Prostor je bezbedan i predvidiv tako da se deca i odrasli u njemu osećaju sigurno i znaju gde se šta u prostoru nalazi, a opet i promenljiv i dinamičan – da deca i odrasli mogu da ga reorganizuju i uređuju, podešavaju aktuelnim događanjima i aktivnostima. Podsticajan jer u njemu deca i odrasli pronalaze različite podsticaje za svoje smisleno angažovanje, priređene prostorne celine ih pozivaju na određenu vrstu istraživanja.
Dvorište Ustanove je prostrano, površine 825m², obogaćeno zelenilom i opremljeno spravama za igru.

Naš tim

Jovana Holiga

Rodjena 04.09.1982 godine. Završila srednju poljoprivrednu školu u Futogu, nakon čega je 2011 godine završila Visoku školu strukovnih studija u Novom Sadu i stekla zvanje strukovnog vaspitača. Radno isuskvo je imala kako u privatnom, tako i u državnom vrtiću, a nama se pridružuje od samog početka rada. Jovana će svojom vedrinom i osmehom sa našom decom provoditi svaki dan i pružiti im kvalitetno provedeno vreme u kom će deca sticati nova znanja i iskustva.

Sanja Žigić Vitezović

Rodjena 23.06.1980 godine. Završila je gimnaziju u Novom Sadu, nakon čega se usmerila ka obrazovanju za vaspitača u Visokoj školi strukovnih studija u Novom Sadu. Diplomirala je 2005 godine sa ocenom 10. Kroz bogato radno iskustvo u privatnim i državnim vrtićima, Sanja je svoj doprinos dečijem odrastanju pružila i kroz udruženje – Edukativno – kreativni centar za decu, čiji je bila osnivač. Uživa da izrađuje dekorativne predmete, hobi joj je šetnja u prirodi, putovanja i zdrava ishrana.

Jelena Marić

Rođena 20.04.1982. godine. Nakon završene gimnazije u Apatinu, Jelena je stekla zvanje strukovnog vaspitača u Visokoj školi strukovnih studija u Novom Sadu. Bogato radno iskustvo u vrtiću u radu sa decom, motivisalo ju je da puno vremena posveti organizaciji muzičkih i likovnih radionica. Sa decom je učestvovala na raznim gradskim manifestacijama: Baby exit, “Al je lep ovaj svet”, prolećni kros Novosadski štrand, itd. Jelena uživa da sa decom stvara i da kroz igru deci pruža nova znanja.

Marina Kamenar

Rođena 28.12.1996. godine. Završila je tehničku školu u Novom Sadu, nakon čega je stekla zvanje strukovnog vaspitača u Novom Sadu 2019. godine. Trenutno završava master studije vaspitanja i obrazovanja dece predškolskog uzrasta. Svoje radno iskustvo je stekla u državnim i privatnim vrtićma i koristi ga da bi decu podstakla na sticanje novih znanja i veština kroz svakodnevne aktivnosti. S obzirom da u njenom životu književnost zauzima posebno mesto, naročitu pažnju posvećuje razvijanju dečije mašte i izražajnih sposobnosti kroz književnosću podstaknute aktivnosti.
U slobodno vreme voli da boravi u prirodi, bavi se sportom i čita.

Danijela Rakić

Rođena 26.05.1988. Nakon završene gimnazije, Danijela stiče zvanje strukovnog vaspitača. Uporedo završava i Osnovnu muzičku školu, instrument harmonika. Pored ljubavi prema pedagogiji, Danijela kreativnost izražava i kroz slikanje. Kroz boje i njihove kombinacije, zajedno sa decom istražuje svet iz drugačijeg ugla.

Milica Krklješ

Rođena u Novom Sadu 02.10.1986. Vaspitački poziv je oduvek bio njena želja i time se danas bavi. Nakon završenih studija za vaspitača, nastavila je stručno usavršavanje i već 5 godina je licencirani vaspitač. Njena strast ka pozivu se ne završava tu, osim kroz svakodnevne izazove sa kojima se susreće na poslu, usavršava se i na stručnim skupovima. Širok osmeh, dobra knjiga u rukama i pasoš u tašni su Milicin zaštitni znak!

Olgica Gatarić

Rođena 11.08.1993. završila srednju Ekonomsku školu, nakon čega se usmerila ka obrazovanju za vaspitača u Visokoj školi strukovnih studija u Novom Sadu. Diplomirala je 2015. godine. Radeći sa decom stekla je pozamašno iskustvo, koje svakim danom nadograđuje. Olgica najviše uživa u kreativnom radu, razvijanju dečijih potencijala kroz igru kao i stvaranju podsticajnog okruženja u kojem svako dete može da bude ono što jeste.
U slobodno vreme voli da čita, uživa u vožnji bicikla i druži se sa dragim ljudima.

Nevena Marković

Rođena 08.08.1994. završila srednju Ekonomsku školu u Loznici, potom se usmerila ka obrazovanju za vaspitača u Visokoj školi strukovnih studija u Novom Sadu. Diplomirala je 2016. godine. 2017. godine je završila specijalističke studije i stekla zvanje specijalista, strukovno vaspitač u zdravstvenom obrazovanju. Nevena voli kreativnost, igru, timski rad i to neguje u radu sa decom.

Tatjana Đokić

Rodjena 06.08.1986. U Somboru. Nakon završene Ekonomske škole, dolazi u Novi Sad sa porodicom i nastavlja skolovanje na Ekonomskom fakultetu, ali tek posle upoznavanja budućeg supruga shvata da joj je prva i prava ljubav vezana za rad sa decom i nastavlja školovanje na Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača. Ljubav prema ovom pozivu pokazala je još za vreme prve prakse u vrtiću, učestvovali je u raznim organizacijama, manifestacijama, radionicama. Tatjana daje svoj maksimum što se i vidi u radu sa decom. Optimizam, entuzijazam i pozivitna energija je njen moto.

Najčešća pitanja

O nama

“Tralaland” je nova predškolska ustanova namenjena deci uzrasta od 1 do 7 godina, verifikovana od strane Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine.

Da li vrtić verifikovan od strane Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine?

Da, vrtić je verifikovan i imamo pravo na subvenciju Grada za mališane od 12 meseci starosti do polaska u školu.

Da li u vrtiću ima dodatnih sadržaja za decu?

U pogledu vannastavnih aktivnosti uz pomoć eksternih saradnika i naših vaspitača, u svakom mesecu organizujemo vannastavne aktivnosti. Možete biti sigurni da ce Vaše dete pored redovnih aktivnosti u okviru rada predškolske ustanove imati organizovan i niz vannastavnih aktivnosti. Bliže informacije dobićete direktno od vaspitača i menadžmenta vrtića.

Poseta vrtiću - zakazivanje termina

Možete nas pozvati na broj telefona 062/466144 i zakazati posetu.

Postanite deo našeg bajkovitog sveta!

Kontaktirajte nas